Autóhitel Azonnal - Főoldal
Autókereskedőknek
Autóhitel Kalkulátor
Autólízing
Autófedezetes Hitel
Nyíltvégű Lízing
Motorhitel

Közjegyző kell már az autólízinghez is


2019.02.04.

2014. március 15-én hatályba lépett új Polgári Törvénykönyv bevezette a Hitelbiztosítéki Nyilvántartás (HBNY) intézményét, mellyel kapcsolatban minden tudnivalót leírunk.

Azt javaslom azonban, hogy mielőtt bárhol is autólízing szerződést írna alá, mindenképpen használja autóhitel kalkulátorunkat , mert akár 500.000 forintot is veszíthet egy előnytelen autólízing konstrukcióval.

Autóhitel kalkulátor >>>

A Hitelbiztosítéki Nyilvántartás egy olyan központi rendszer, amelybe minden autófinanszírozási szerződést regisztrálni kell.

Az adott szerződés Hitelbiztosítéki Nyilvántartásba való bejegyzésének pedig az az előfeltétele, hogy az ügyfél mint felhasználó  - cég és magánszemélyek esetében is – regisztrálva legyen a HBNY rendszerébe. Ezt a felhasználói regisztrációt azonban a törvény egy közjegyző előtt megtett Azonossági Nyilatkozathoz köti , kivéve azt az esetet, ha az ügyfél már rendelkezik elektronikus aláírással, mert ilyenkor elkerülhető a közjegyző előtt történő megjelenés. Mivel azonban ez ma még igen ritka, így a legtöbb ügyfél kénytelen felkeresni egy közjegyzőt, aki az Azonossági Nyilatkozat megtételével egy időben az ügyfelet, mint felhasználót is regisztrálja a HBNY rendszerébe.

Ennek díja magánszemélyek esetében felhasználónként 5.000 Ft . Adóstársak esetében tehát sajnos mindkét ügyfél megjelenése kötelező és a nyilatkozat díja is kétszer fizetendő.

Cégek esetében a díjat a jogszabály 6.000 Ft / óra összegben állapította meg és maximum 3 órát lehet ezért felszámolni. A gyakorlatban azonban ez 1 óra alatt kényelmesen elvégezhető, így a 6.000 Ft is fixnek tekinthető. Esetenként a cégadatok lekérdezéséért és hitelesítéséért előfordulhat, hogy a közjegyző további 1-2.000 Ft-os költséget felszámít.

A közjegyző által történő regisztráció után magát a szerződést már a finanszírozó fogja bejegyeztetni. Ennek költsége szerződésenként 7.000 Ft . Ezt az összeget többnyire az első törlesztőrészlettel együtt szedik be, ám olyan lízingcég is akad, ahol nem kell kifizetni ezt a költséget.

Fontos tudni, hogy minden ügyfélnek csak egyszer kell megtennie az Azonossági Nyilatkozatot, így a következő autólízinghez már nem kell felkeresni a közjegyzőt. Ilyenkor az új szerződést már csak a finanszírozó regisztrálja be a rendszerbe.

Ha ön cégvezetőként regisztrálta már cégét, akkor magánszemélyként történő autólízing felvételekor sem kell már újraregisztrálnia. Fordított esetben azonban sajnos igen, mert minden új ügyfél (cég) esetében újabb regisztráció szükséges.

Ha kérdése van, vagy segítségre van szüksége, hívja bátran hiteltanácsadónkat.

Orbán Imre
AutohitelAzonnal.hu

Szolgáltatásaink:

- Autóhitel és autólízing használtautó vásárlásához
- Autófedezetes gyorskölcsön meglévő autójára
- Nyíltvégű pénzügyi lízing,
  személyautó ÁFA visszaigényléshez

Együttműködés Autókereskedőknek
Motorhitel - Motor lízing   |   Teherautó lízing
Motorhitel kalkulátor

Ügyintézés:

- Gyors és teljeskörű, internetes autóhitel ügyintézés
- Hitelképesség vizsgálat pár óra alatt
- Szerződéskötés bárhol az országban
- 15 év tapasztalat és 4.000 elégedett ügyfél

Autólízing   |   Autólízing Közjegyző
Használt autó részletre

Elérhetőségeink:

AutohitelAzonnal.hu
Cím: 1061 Budapest, Vasvári Pál u. 9.
Tel: +36 (70) 439-0690
Email: info@autohitelazonnal.hu

Jogi nyilatkozat   |   Impresszum
Ügyfél vélemények