Autóhitel Azonnal - Főoldal
Autókereskedőknek
Autóhitel Kalkulátor
Autólízing
Autófedezetes Hitel
Nyíltvégű Lízing
Motorhitel
Autó Lízing Azonnal

Autólízing alacsony kamattalÉrdekli, hogyan tud akár már holnap hozzájutni az összeghez? Szeretné pontosan tudni mit jelent és mivel jár az autó lízingelés? Hívja most autó lízing tanácsadónkat!  Ha reggel 9 óráig elküldi nekünk az autólízing ügyintézéséhez szükséges iratokat, akkor az igényelt autó lízing már másnap délután folyósításra kerülhet.


Mi is pontosan az autólízing


Az autó lízing lényege, hogy az Ön által kiválasztott új vagy legfeljebb 17 éves használt autót a bank megvásárolja az eladótól és azt az Ön használatába adja. Önnek csupán az önerőt kell megfizetni, ami a vételár akár 20%-a is lehet. A vételár többi részét a lízingbeadó fizeti ki Ön helyett az eladónak, Ön pedig a lízingbeadónak fizeti meg a vételárat és a kamatot, havi részletekben. Az autó tulajdonosa a teljes tartozás megfizetéséig a bank lesz, az autót azonban Ön pontosan ugyanúgy használhatja, mintha annak tulajdonosa volna.

Az autóvásárláshoz kapcsolódó autó lízing esetében gyakorlatilag semmilyen érzékelhető különbség sincs az autóhitel és az autó lízing között. A forgalmi engedélyben a lízingbevevő neve fog szerepelni, mint üzembentartó. A bank tulajdonjoga csupán a járműnyilvántartásba kerül bejegyzésre.

Magánszemélyek esetében az autó lízingelése általában zártvégű pénzügyi lízing konstrukcióban történik, melynek keretében a teljes tartozás megfizetésével a lízingbevevő a gépjármű tulajdonjogát is megszerzi.

A 2014-es törvényi változások után minden autófinanszírozó megszüntette Magyarországon az autóhitel konstrukciókat, így ma már kizárólag autólízing konstrukcióban érhető el olyan autófinanszírozás, amelynek nem csak a tárgya, de fedezete is az autó.

Lízing:

A lízing egy eszköz alapú finanszírozás, melynek keretében a finanszírozó kifejezetten azzal a céllal vásárol meg egy lízingbevevő által kiválasztott eszközt, hogy azt a lízingbevevő ügyfél használatába adja. A lízingbevevő az eszköz használatáért cserébe lízingdíjat fizet. A lízingdíj főként tőketörlesztésből és kamatból tevődik össze. A lízing konstrukció fajtája határozza meg, hogy a lízingbevevő a lízing futamidejének végén az eszköz tulajdonosa is lesz-e, vagy azt csupán bérlőként használhatja.

Zártvégű pénzügyi lízing:

A zártvégű lízing azért zártvégű, mert itt az autó tulajdonjoga a futamidő végén, illetve a teljes tartozás megfizetésével biztosan átszáll a lízingbevevőre. A zártvégű autó lízing esetében is általában igaz, hogy:

A legelsőtől a legutolsó törlesztőrészletig egyenlő havi részletekben történik a törlesztés
Nincsenek kiemelt törlesztőrészletek vagy maradványérték a futamidő végén.
Az autó lízingszerződése bármikor elő vagy végtörleszthető, vagyis bármikor kifizetheti a tartozást.
Az autó lízingszerződésének végén már nem kell átírási illetéket fizetnie.

Nyíltvégű pénzügyi lízing:

Az autó lízingelés másik fő fajtája a nyíltvégű lízing. A nyíltvégű lízing attól nyíltvégű, hogy a lízingbevevő nem lesz automatikusan tulajdonosa az autónak. Itt a lízingbevevő egy vevőkijelölési joggal rendelkezik. Ez arra jogosítja fel, hogy a futamidő végén a lízingbevevő jelöli ki azt a személyt, aki az autót maradványértéken megvásárolhatja a banktól. Ennek a maradványértéknek az összege már a futamidő legelején meghatározásra kerül.

Mivel a szerződéskötéskor tehát még nyitott kérdés, hogy a futamidő végén ki lesz az autó tulajdonosa, ezért a nyílt végű lízing az ÁFA törvény szempontjából egyfajta bérleti jogviszonynak minősül és így az autó áfája, mint szolgáltatás áfája kerülhet levonásra. A nyíltvégű lízing konstrukciót általában egyéni vagy társas vállalkozások veszik igénybe olyan személyautók ÁFA visszaigényléséhez vagy levonásához, melyeket az eladók 27%-os ÁFA kulcs alkalmazásával értékesítenek.

Visszlízing:

A visszlízing lényege, hogy az autó tulajdonosa az autó értékének akár 80%-át is megkaphatja a banktól anélkül, hogy meg kellene válnia az autójától. A visszlízing autóra egyaránt igényelhető akkor is, ha magánszemély az autó tulajdonosa és akkor is, ha egy vállalkozás. A visszlízing egy zártvégű pénzügyi lízing konstrukció, amelynek az az egyedisége, hogy az eladó és a lízinbevevő ugyanaz a személy vagy vállalkozás. Mivel zártvégű a lízing, ezért a teljes tartozás megfizetésével az ügyfél itt is automatikusan megszerzi az autó tulajdonjogát.

Operatív lízing:

Ezt a konstrukciót más néven tartós bérletnek is szokták nevezni. Itt az ügyfél mint bérlő használja a gépjárművet és nem szerez tulajdonjogot a futamidő végén. A forgalmi engedélybe üzembentartóként vagy tulajdonosként általában a bérbeadó vállalkozás szerepel, aki a legtöbb esetben egy flottakezelő. Ezt a konstrukciót általában olyan vállalkozások szokták igénybe venni, akik nagy autóflottával rendelkeznek, de nem akarnak az autók üzemeltetésével is foglalkozni, vagy olyan kisebb vállalkozások, akik számára a megtérülésnél fontosabb a szinte névtelen, bérleti jelleg.

Miben más az autólízing és az autóhitel


A fő különbség az, hogy ki az autó tulajdonosa. Az autóhitel esetében végig az ügyfél volt az autó tulajdonosa. Az eladótól az ügyfél vásárolta meg az autót. A bank csak egy kölcsönt nyújtott az adósnak, így a bank nem lett az autó tulajdonosa. Az autó úgy lehetett mégis az autóhitel fedezete, hogy az ügyfél a hitelszerződéssel együtt egy úgynevezett opciós vételi jogot is biztosított a banknak. Ez az opció arra szolgált, hogy ha az ügyfél nem fizette a törlesztéseit, akkor a bank a hitelszerződés felmondásával együtt, egy úgynevezett egyoldalú vételi szándéknyilatkozattal megszerezhette az autó tulajdonjogát az ügyféltől, és így már, mint az autó jogos tulajdonosa vehette vissza az autót a nem fizető ügyféltől.

Ezt az opciós vételi jogot, mint hitelfedezetet szüntette meg a 2014. március 15.-én életbe lépett új polgári törvénykönyv. Mivel így azonban az autóhitelek mögött már nem igazán lehet fedezet az autó, ezért a bankok a törvény hatálybalépésével egy időben felfüggesztették az autóhitel konstrukciók értékesítését. 2014 márciusától már kizárólag autólízing konstrukcióban érhetők el az autófedezetes finanszírozások. Mivel a lízing esetében eleve a finanszírozó az autó tulajdonosa, így a nem fizető adósoktól történő visszavétel nem okoz jogi problémát, így ebben a konstrukcióban az autó valódi fedezetként szolgálhat.

Személyi kölcsön, mint autóhitel:

Autóvásárlás esetén egyre többször felmerül, hogy a vételárat személyi kölcsönből fizetik ki az ügyfelek. A személyi kölcsönnek két előnye is lehet az autó lízinggel szemben. Az egyik, hogy nincs szükség önerőre, hiszen a megkapott összeg akár teljes egészében felhasználható a vételár megfizetésére. A másik, hogy az autó nem a hitel fedezete, tehát azt a futamidő során bármikor le lehet cserélni, vagy el lehet adni.

Nagy hátránya azonban, hogy általában csak olyan ügyfelek kapnak egy autó vételárának megfelelő összegű személyi kölcsönt, akiknek hosszú ideje fenálló, alkalmazotti munkaviszonyuk van és bankszámlára érkező magas jövedelemmel rendelkeznek. A személyi kölcsön esetében ugyanis a bank számára nincs közvetlen fedezete a hitelnek arra az esetre, ha az ügyfél nem fizet. Ebből adódóan a legtöbben pórul járnak a hitelbírálat során, mert nem kapják meg azt az összeget, amire valójában szükségük van.

Az autólízing azonban akkor is megoldást nyújthat Önnek az autóvásárláshoz, amikor egy személyi kölcsön már nem segít.

  • Ha nagy hitelösszegre van szüksége (1 és 100 millió Ft között)
  • Cége, vagy vállalkozói jövedelme van
  • Minimálbérre van bejelentve
  • Készpénzben kapja a fizetését
  • Külföldön dolgozik

Kérdései vannak?
Egy igazán jó ajánlatot szeretne és máris elindítaná a folyamatot?
Hívja most lízing tanácsadónkat!
06 (70) 439-0690

Miért előnyös Önnek, ha minket választ?

Folyósítás akár 24-48 óra alatt
Teljeskörű és díjmentes hitelügyintézés
Hitelképesség vizsgálat pár óra alatt
Szerződéskötés bárhol az országban
Okmányirodai ügyintézés

Egyszerű, online autó lízing ügyintézés
Azonnal elindítható hiteligénylés
Leírás a bírálathoz szükséges iratokról
Hivatalos banki ajánlat a hitelbírálat előtt
Várakozás és sorban állás nélkül

Telefonos hiteltanácsadás és segítség
Folyamatos kapcsolat és tájékoztatás
15 év tapasztalat és 4.000 elégedett ügyfél
Rejtett költségek és meglepetések nélkül
Olcsó, biztonságos, forint alapú autólízing

Mit nyújtunk Önnek, amit más nem?Az elmúlt 15 év alatt, több mint 4.000 autóhitelt és autólízinget intéztünk.

Ügyfeleink újra és újra minket bíznak meg autólízing-ügyintézésükkel, mert:

Egyedülállóan gyorsak vagyunk

Ha reggel 9 óráig elküldi nekünk a hitelügyintézéshez szükséges adatokat és dokumentumokat, akkor akár már másnap délután folyósításra kerülhet a hitelösszeg.

Rendkívül alacsony kamatokkal dolgozunk

Partnerünk, az Euroleasing Zrt. minden Ügyfelünk számára személyre szabott, egyedi ajánlatot készít, így árazásunk meglepően kedvező tud lenni, különösen nagyobb hitelösszegek és hosszabb futamidők esetében.

Díjmentes, helyszíni ügyintézést kínálunk

A teljes ügyintézés díjmentes. A szerződéskötéshez is költségmentesen felkeressük Önt bárhol az országban, valamint elvégezzük az okmányirodai ügyintézést is.

Egyszerű és kényelmes megoldást nyújtunk

Velünk nem kell felesleges köröket futnia. Elég, ha felhív minket és elmondja mire van szüksége. Mi pedig megtaláljuk Önnek a megoldást. A hitelbírálathoz szükséges iratokat akár lefényképezve is elküldheti nekünk, minden más banki teendőt már mi intézünk.

Előre elmondjuk, mi kell a hitelbírálathoz

15 éve autóhitelekkel foglalkozunk, így pontosan tisztában vagyunk az összes jogszabállyal és a hitelbírálat logikájával. Ez azért jó Önnek, mert már a legelső telefonos egyeztetés során hiteltanácsadónk pontosan meg tudja mondani, hogy milyen módon tud megfelelni a hitelképesség kritériumainak és pontosan mire lesz szükség a hitelbírálathoz.

Csak nyerhet velünk

Hívja most autólízing tanácsadónkat és használja ingyen tapasztalatunkat! Ez a beszélgetés nem jár semmilyen kötelezettséggel, mégis pontos képet kaphat lehetőségeiről és az igényelhető autólízing konstrukcióról


Autó lízing tanácsadónk pontos információk alapján tud hatékonyan segíteni Önnek, ezért sok kérdést fog feltenni. A telefonban még nem a bank munkatársával, hanem lízing tanácsadónkkal beszélget, így Ön is bátran feltehet bármilyen kérdést, az nem fogja hátrányosan befolyásolni a hitelbírálat eredményét.

Kérdései vannak?
A legjobb autó lízingre kíváncsi?
Hívja most lízing tanácsadónkat!
06 (70) 439-0690

Autólízing folyamata1.  Telefonon átbeszéljük elképzeléseit, így pontos képet kap lehetőségeiről

Kitérünk az igényeire, hitelképességére, az autóra, megválaszoljuk kérdéseit és részletesen átbeszéljük a folyamatot. Ezután e-mailben egy rendkívül kedvező, egyedileg Önnek készített, hivatalos banki ajánlatot küldünk a kiválasztott konstrukcióról és pontos listát kap tőlünk arról, hogy az Ön élethelyzetében mik azok a dokumentumok, amik a hitelbírálathoz szükségesek. Ez azért előnyös Önnek, mert elkerüljük a hosszas levelezgetéseket, félreértéseket és hiánypótlásokat, hiszen évtizedes tapasztalatunk alapján előre meg tudjuk mondani, hogy milyen dokumentumokkal és milyen eséllyel futunk neki a bírálatnak.

2.  E-mailben elküldi nekünk a hitelbírálathoz szükséges dokumentumokat

Nem kell sehová utaznia és sorban állnia. Elegendő szkennelve vagy akár egy okos telefonnal lefotózva elküldeni nekünk a szükséges iratok mindkét oldalát. A lényeg, hogy az adatok jól olvashatóak legyenek. Alkalmazottak esetén a netbankból letöltött bankszámlakivonat is tökéletes, csak ne számlatörténet, hanem az utolsó két havi, jövedelem-jóváírást is tartalmazó, teljes bankszámlakivonat legyen.

3.  Hitelbírálat pár óra alatt

Az iratok beérkezése után szinte minden esetben már másnap értesítjük Önt a hitelbírálat eredményéről. Ezután leegyeztetjük a szerződéskötés helyét és idejét, még egyszer átbeszéljük a további folyamatot és teendőket, hogy akár már a szerződéskötés napján megtörténhessen a folyósítás.

4.  Szerződéskötés szinte azonnal

Az Ön által választott helyen és időben találkozunk. Visszük a bank által már aláírt szerződést és minden olyan dokumentumot, ami az ügylethez csak szükséges. Önnek már csak alá kell írni a szerződéscsomagot. Ezután az eredetiben aláírt dokumentumokat e-mailben beküldjük a bankba, ahol ellenőrzik azokat és előkészítik a folyósítást.

5.  Autóátírás

Az autó átírását az eladó is elvégezheti vagy ránk is bízhatják azt. Az átírás mindenképpen folyósítási feltétel lesz, mivel a bank így tud meggyőződni arról, hogy az autó valóban tehermentes-e és így az autólízinghez ténylegesen fedezetül tud szolgálni.

6.  Hitelösszeg folyósítása

A folyósítási feltételek teljesülését követően legkésőbb a következő banki napon, de sok esetben még aznap elutalja a bank a finanszírozott összeget az eladó által megjelölt bankszámlára. Egy pénzügyi rendelkező levél aláírásával arra is van lehetőség, hogy az eladótól eltérő személy számlájára utaljuk az összeget.

Kérdései vannak?
A legjobb autó lízingre kíváncsi?
Hívja most lízing tanácsadónkat!
06 (70) 439-0690
További kérdései vannak autó lízing megoldásunkkal kapcsolatban? Kattintson a következő linkeken az Önt érdeklő témára vagy kérjen tőlünk egy kedvező ajánlatot és indítsa el most a folyamatot.

Autólízing feltételek >>>
Ki számít hitelképesnek? >>>
Autóra, mint fedezetre vonatkozó szabályok >>>
Hiteligényléshez szükséges dokumentumok >>>
Mi kell még a másnapi folyósításhoz? >>>
Hívja most lízing tanácsadónkat!
06 (70) 439-0690Szolgáltatásaink:

- Autóhitel és autólízing használtautó vásárlásához
- Autófedezetes gyorskölcsön meglévő autójára
- Nyíltvégű pénzügyi lízing,
  személyautó ÁFA visszaigényléshez

Együttműködés Autókereskedőknek
Motorhitel - Motor lízing   |   Teherautó lízing
Motorhitel kalkulátor

Ügyintézés:

- Gyors és teljeskörű, internetes autóhitel ügyintézés
- Hitelképesség vizsgálat pár óra alatt
- Szerződéskötés bárhol az országban
- 15 év tapasztalat és 4.000 elégedett ügyfél

Autólízing   |   Autólízing Közjegyző
Használt autó részletre

Elérhetőségeink:

AutohitelAzonnal.hu
Cím: 1061 Budapest, Vasvári Pál u. 9.
Tel: +36 (70) 439-0690
Email: info@autohitelazonnal.hu

Jogi nyilatkozat   |   Impresszum
Ügyfél vélemények