Autóhitel Azonnal - Főoldal
Autókereskedőknek
Autóhitel Kalkulátor
Autólízing
Autófedezetes Hitel
Nyíltvégű Lízing
Motorhitel
Nyíltvégű pénzügyi lízing

Nyíltvégű pénzügyi lízing,
személyautó ÁFA visszaigényléshez


Akár 2.000.000 forintot is nyerhet, ha készpénz helyett nyíltvégű pénzügyi lízing konstrukciót választ nagyértékű személyautójának finanszírozásához.Nyíltvégű lízing személyautóra és motorra, 6 éves korig. Teljeskörű és ingyenes ügyintézés akár 1 nap alatt, bárhol az országban, tanácsadástól a folyósításig.

Az ÁFA törvény 2012. január 1. óta hatályos változásai miatt, a nyílt végű pénzügyi lízing konstrukció kezdő befizetésének, valamint havi lízingdíjainak ÁFA tartalma, akár teljes egészében levonható

Az ÁFA levonásához szükséges feltételek:

Legfeljebb 6 éves személyautó vásárlása, melyet 27%-os ÁFA kulccsal számláz az eladó
A lízingbevevő vállalkozásnak ÁFA levonásra jogosultnak kell lennie
Céges autóhasználat, mely ÁFA körbe tartozó, vállalkozói tevékenységhez kapcsolódik
Nyíltvégű pénzügyi lízing keretében történő autófinanszírozás
Kérdései vannak?
Egy igazán jó ajánlatot szeretne és máris elindítaná a folyamatot?
Hívja most hiteltanácsadónkat!
06 (70) 439-0690

Kerülje el az adóbírságot!Céges személygépkocsi finanszírozásához igényelt nyílt végű pénzügyi lízinggel, akár 1,5-2 millió forintnyi ÁFÁ-t is megspórolhat. Azonban többszörösét is elveszítheti, ha a NAV jogosulatlan ÁFA visszaigénylést állapít meg egy rosszul megválasztott nyílt végű pénzügyi lízing konstrukció miatt. Ennek elkerülése érdekében elengedhetetlenül fontos, hogy beszéljen autólízing-tanácsadónkkal, hogy segíthessünk Önnek elkerülni, a jogosulatlan ÁFA visszaigénylést és az adóbírságot.

Nyíltvégű lízing legnagyobb előnye, az ÁFA visszaigénylésének lehetősége

Az ÁFA visszaigénylését, 2012. január 1-jétől egy törvénymódosítás teszi lehetővé, amit az uniós jogharmonizáció kapcsán vezettek be. A korábbi szabályozás szerint, személyautók után, semmilyen körülmények között sem lehetett ÁFÁ-t visszaigényelni. Mostantól azonban, a szükséges feltételek teljesülése esetén, már levonásba helyezhető, illetve visszaigényelhető a nyíltvégű pénzügyi lízing segítségével finanszírozott személyautó ÁFÁ-ja.

A nyíltvégű pénzügyi lízing ugyanis nem minősül vásárlásnak, mivel a vállalkozásnak, csak a futamidő végén kell döntenie, az autó maradványértéken történő megvásárlásáról. A nyíltvégű pénzügyi lízinget ezért az ÁFA törvény szolgáltatásnyújtásnak és nem beszerzésnek tekinti, melynek ÁFA tartalma így már levonásba helyezhető.

2012. január 1-én kikerült a 2007. évi CXXVII. törvény 124.§ (2) a) pontjából a személygépkocsi után felszámított ÁFA levonását tiltó rendelkezés. Így személygépkocsi nyíltvégű pénzügyi lízingje esetén, az ÁFA már levonásba helyezhető.

Fontos azonban, hogy az ÁFA csak olyan arányban vonható le, amilyen arányban a gépkocsit az adóköteles tevékenységhez használják. A visszaigénylés csak akkor lehetséges, ha a vállalkozás teljesíteni tudja, az általános forgalmi adó visszaigénylésének általános feltételeit is

Nyíltvégű lízing feltételek

A minimális kezdőrészlet a teljes vételár 20%-a, míg a kezdő befizetés maximuma a teljes vételár 60%-a lehet. A legrövidebb futamidő 24 hónap, de 36 hónapnál rövidebbet nem szoktunk ajánlani. A leghosszabb futamidő 84 hónap lehet.

A nyíltvégű lízing könyvelése

A lízingtárgy a lízingbeadó tulajdonában van, de a lízingbevevő könyveiben kerül aktiválásra, a lízingbeadó által kibocsátott számviteli bizonylat alapján. Így a lízingbevevő jogosult az értékcsökkenés elszámolására.

A nettó lízingtőkét (a gépkocsi nettó vételára) terhelő általános forgalmi adót és a lízingdíj kamatrészét, a lízingbeadó havonta számlázza a lízingbevevő részére. A lízingdíj kamatrésze költségként elszámolható.

Mikor vonhatja le az ÁFÁ-t?

Az induló lízingdíj ÁFA tartalmát rögtön a vásárlás után helyezheti levonásba. A havidíjak ÁFA tartamát havonta, a lízingdíjak megfizetésének arányában vonhatja le. A maradványérték ÁFA tartalma azonban már nem levonható, mivel az már termékértékesítésnek minősül.

ÁFA mentes tevékenység, illetve magánhasználat mellett az ÁFÁ-t csak olyan mértékben helyezheti levonásba, amilyen arányban az áfás tevékenységhez kapcsolódó és az egyéb autóhasználat egymáshoz arányul. Ehhez útnyilvántartással kell igazolni az áfás tevékenységgel összefüggő autóhasználatot, de!

2019. január 1. után, már útnyilvántartás nélkül is lehetséges 50%-os áfalevonás

Ebben az esetben az a könnyebbség, hogy a lízingbevevőnek nem kell útnyilvántartást vezetnie, amennyiben megelégszik az teljes levonható áfatartalom felével.
Kié lesz az autó a futamidő végén?

A futamidő végén, a maradványérték megfizetése előtt, a lízingbevevő szabadon eldöntheti, hogy:
- A maradványérték megfizetése ellenében, a lízingtárgy tulajdonosává válik (adókockázatok miatt nem javasolt)
- A maradványértéken történő megvásárlás jogát harmadik személyre ruházza át (cég független személyre javasolt).
- A lízingtárgyat visszaadja a lízingbeadónak.

Kérdései vannak?
A legjobb ajánlatot keresi?
Hívja most hiteltanácsadónkat!
06 (70) 439-0690

Nyíltvégű pénzügyi lízinggel duplán jól jár, mert nincs kamatfizetés az ÁFA után

Nyíltvégű pénzügyi lízing konstrukcióval nem csak az autó szinte teljes ÁFÁ-ját tudja visszaigényelni, hanem az ÁFA finanszírozás költségeit is megspórolhatja.

A finanszírozó, a szállítói számla alapján, már a futamidő elején egy összegben visszaigényli az autó teljes ÁFÁ-ját az adóhatóságtól. Ennek köszönhetően, az így visszaigényelt ÁFA után egyáltalán nem számítanak fel kamatot. Az aktuális havi tőketörlesztés ÁFÁ-ját tehát kamatmentesen törlesztheti. A kamatszámítás alapja ugyanis nem a bank által folyósított bruttó vételárrész (mint egy zártvégű lízing esetében), hanem annak csupán ÁFÁ-val csökkentett, nettó része lesz.

Mivel az ÁFA után nem számolnak kamatot, ezért Ön akár 20%-kal is kevesebb kamatot fizethet vissza a nyílt végű pénzügyi lízing választásával, mint azonos futamidejű, zártvégű lízing konstrukció esetén.

Nyíltvégű pénzügyi lízinghez kapcsolódó, fontos figyelmeztetések

A futamidő előrehaladtával, a kamat összege egyre csökken. Ennek arányában pedig nő a tőketörlesztés összege, ami a tőke után havonta fizetendő, levonható ÁFA növekedését vonja maga után. Ezért a nyíltvégű pénzügyi lízingnél, a levonható ÁFA emelkedése miatt, a havi részletek is kis mértékben emelkedni fognak.

A maradványérték ÁFÁ-ja már nem levonható, mivel ahhoz kapcsolódóan termékértékesítés valósul meg. Sőt, termékértékesítésként kerülhet elszámolásra a végtörlesztés, és az előtörlesztés ellenértéke is.

Nyílt végű pénzügyi lízing választásakor lehetséges ugyan az előtörlesztés, azonban ezzel a lehetőséggel nem javasolt élni. Ennek oka, hogy az adóhatóság részéről még semmilyen állásfoglalás sem született a nyílt végű pénzügyi lízing konstrukciókkal, illetve azok idő előtti lezárásával kapcsolatosan. Nincs tehát egyértelmű gyakorlat az elő vagy végtörlesztés adóvonzataival kapcsolatban. Mivel azonban, az előtörlesztés az eredeti szerződéshez képest egy új jogi helyzetet teremthet, így akár az sem kizárható, hogy az előtörlesztés miatt a NAV később termékértékesítéssé minősíti az Ügyletet.

Különösen nagy a kockázata az átminősítésnek akkor, ha a lízingbevevő - élve vevőkijelölési jogával -, a járművet saját maga vásárolja meg a finanszírozótól

Nyíltvégű pénzügyi lízing konstrukcióval nem csak az autó szinte teljes ÁFÁ-ját tudja visszaigényelni, hanem az ÁFA finanszírozás költségeit is megspórolhatja.

Jelen tájékoztatóban foglalt, az Ügyfelet érintő adózással, adó-jogszabályokkal, számviteli és egyéb szabályokkal, és azok értelmezésével kapcsolatos információk nem minősülnek üzleti tanácsadásnak. Azokra való hivatkozásokért, azok felhasználásáért felelősséget nem vállalunk. Azt javasoljuk, hogy ezen kérdések tekintetében, még szerződéskötés előtt egyeztessen könyvelőjével, adó tanácsadójával.

Olcsó és biztonságos autólízing megoldások

Csapatunk az elmúlt években, több mint 4000 elégedett Ügyfelet segített hozzá, a legkülönfélébb gépjármű finanszírozásokhoz. Ezzel a forgalommal a finanszírozónál olcsóbb autólízing konstrukciókat tudunk kiharcolni Önnek, mint amit kapna, ha közvetlenül a finanszírozótól kérne autólízing ajánlatot, vagy különösen, ha egy autókereskedésben intézné autólízing igénylését.

Autólízing szakértők segítik a választásban

12 éve kizárólag autófinanszírozással foglalkozunk. Autólízing tanácsadónk mindig azt az autólízing konstrukciót ajánlják Önnek, ami valóban a legjobb az Ön számára. Az apróbetűs részekre is felhívjuk a figyelmét, így nálunk a szerződéskötés után sem érhetik meglepetések. Mindenképpen beszéljen autólízing tanácsadó kollégánkkal, ha autó vásárlását tervezi!

Érdekli, mennyit takaríthat meg nyíltvégű pénzügyi lízing konstrukcióinkkal? 
Hívja most hiteltanácsadónkat!
06 (70) 439-0690Szolgáltatásaink:

- Autóhitel és autólízing használtautó vásárlásához
- Autófedezetes gyorskölcsön meglévő autójára
- Nyíltvégű pénzügyi lízing,
  személyautó ÁFA visszaigényléshez

Együttműködés Autókereskedőknek
Motorhitel - Motor lízing   |   Teherautó lízing
Motorhitel kalkulátor

Ügyintézés:

- Gyors és teljeskörű, internetes autóhitel ügyintézés
- Hitelképesség vizsgálat pár óra alatt
- Szerződéskötés bárhol az országban
- 15 év tapasztalat és 4.000 elégedett ügyfél

Autólízing   |   Autólízing Közjegyző
Használt autó részletre

Elérhetőségeink:

AutohitelAzonnal.hu
Cím: 1061 Budapest, Vasvári Pál u. 9.
Tel: +36 (70) 439-0690
Email: info@autohitelazonnal.hu

Jogi nyilatkozat   |   Impresszum
Ügyfél vélemények